Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /data/9/2/926c5b62-5181-4061-91ec-ed512bec7182/daltan.hu/web/forum/common.php on line 106
forum.daltan.hu • Téma megtekintése - Újabb változás - a MÁK igazolások körül

Újabb változás - a MÁK igazolások körül

Re: Újabb változás - a MÁK igazolások körül

HozzászólásSzerző: hubert Dátum: 2009.02.05. 20:08

Ok. Ha e-aktaként nyitotta meg a gép, szerencsés vagy, ebben a formátumban mentsd el és már minden rendben. Én is "mezei" vagyok, már ami pl. a formátumokat illeti. Ne terheljük ezt a levelezést, ha további gondod van: paragraf@t-online.hu
hubert

HozzászólásSzerző: Saugvinon Dátum: 2009.02.05. 20:19

hubert írta:Ok. Ha e-aktaként nyitotta meg a gép, szerencsés vagy, ebben a formátumban mentsd el és már minden rendben. Én is "mezei" vagyok, már ami pl. a formátumokat illeti. Ne terheljük ezt a levelezést, ha további gondod van: paragraf@t-online.hu

Asszem megvan! Én eddig a mellékletként küldött igazolást megnyitás nélkül elmentettem. Ez most nem működik, meg kellett nyitnom, és úgy mentenem, amikor is magától jól társítva került elmentésre. Hálás köszönetem a segítségért! Ezek a jó kis nyaktekerentyűk remekül működnek anélkül is, hogy tudnám miért és mi is a lényegük. Viszont félő, hogy ha túl sok lesz belőlük, akkor már képtelenség lesz követni, ha nem értem a dolgok hátterét... már pedig nekem ahhoz, hogy ezeket a számítógépes alaptéziseket megértsem, minimum újra kellene születnem. :( :( :(
Saugvinon

HozzászólásSzerző: Consiglieri Dátum: 2009.02.16. 10:23

Üdv a hozzászólóknak!

Nekem egy olyan jellegú problémám merült fel, hogy jan 29-én küldtem egy közzétételi és egy illeték utalványmintát az ügyfélnek, a közzététel megjött a mák-tól (az persze háromszor is...) az illeték viszont nem. Most kaptam meg az átutalási megbízás másolatát az ügyféltől, azon minden adat stimmel. Van tehát egy közzétételi igazolásom, viszot az illetékről semmi, az idő meg szépen telik...és lassan kicsúszom a 30 napos beadási határidőből... Mi a teendőm, találkozott már valaki hasonlóval?

Consiglieri
Consiglieri

HozzászólásSzerző: hubert Dátum: 2009.02.16. 11:23

Consi...
Javaslat, ellenőrzés a MÁK honlapján közzétett befizetésekről (működik a kereső a befizető neve, de az utalvány száma szerint is). Ha ott megjelenik, várakozás tovább. Ha emiatt késel a határidővel, az e-aktád bővül egy igazolási kérelemmel és az ahhoz csatolt - temészetesen PDF-be áttett - átutalási bizonylattal. Amennyiben nincs a befizetések között, lehetséges egy új befizetés igazolási kérelem elküldése, vagy egyéb módokon kísérletek a MÁK elérésére. Elvben és eltérő cégbírósági gyakorlattal: az említett igazolási kérelemmel elküldöd az e-aktát, és jó esetben (az eddigi hozzászólásokban is találsz erre példát) a cégbíróság dönt is a kérelemről.
hubert

HozzászólásSzerző: Consiglieri Dátum: 2009.02.16. 11:26

hubert írta:Consi...
Javaslat, ellenőrzés a MÁK honlapján közzétett befizetésekről (működik a kereső a befizető neve, de az utalvány száma szerint is). Ha ott megjelenik, várakozás tovább. Ha emiatt késel a határidővel, az e-aktád bővül egy igazolási kérelemmel és az ahhoz csatolt - temészetesen PDF-be áttett - átutalási bizonylattal. Amennyiben nincs a befizetések között, lehetséges egy új befizetés igazolási kérelem elküldése, vagy egyéb módokon kísérletek a MÁK elérésére. Elvben és eltérő cégbírósági gyakorlattal: az említett igazolási kérelemmel elküldöd az e-aktát, és jó esetben (az eddigi hozzászólásokban is találsz erre példát) a cégbíróság dönt is a kérelemről.

hubert, köszi a gyors választ!
Ez az egész e-cégeljárás a kabaré kategóriába tartozik..kár, hogy nem őszinte a mosolyom... :roll:
Consiglieri

HozzászólásSzerző: Consiglieri Dátum: 2009.02.16. 12:31

A jelöltünk épp most emlegeti a mák összes felmenőit... Megtaláltam az igazolást a MÁK honlapján, hogy febr. 03-án lekönyvelték. Hurrá, gondoltam én botor módon, hisz ha megjött a közzétltelről az igazolás, akkor "csak" egy telefon, hogy mikorra várható a lekönyvelt illeték befizetéséről az igazolás. 15 perces telefonos várkaoztatás után jelöltünket arról tájékoztatta egy kedves antipatikus hang, hogy mivel nem az új formanyomtatvány szerint kérelmeztük, hiába fizettük be és ők hiába könyvelték le, soha nem fogunk róla igazolást kapni. Inkább töltsünk ki egy újat, utaltassuk át az ügyféllel, és az újról kapunk majd igazolást. a régit meg igényeljük vissza szépen a mák honlapján lévő instrukciók alapján az illetékes cégbíróságtól megkért papír alapú igazolással az illetékes APEH RIG illetékkezelési osztályról... :geek:

Na ilyenkor fogalmazódik meg bennem, hogy inkább megyek fel a hegyre remetének...
Consiglieri

HozzászólásSzerző: hubert Dátum: 2009.02.16. 13:01

Consi... volt már rosszabb is cégügyekben. No, nyugi, szerintem - nem minősítve az eljárás "jogi" alapját és ahhoz az ügyintéző hozzáértését -
1) elküldöd az igazolás kérést (csak azt!, ebben a Mikrosec informatikusok biztosan tudnak segíteni) és vársz további három napot, vagy
2) e-akta, az igazolási kérelemmel, a cégbíróságnak. (Csendes megjegyzés, a befizetésekről nem csak bennünket köteles értesíteni a T. MÁK, hanem azokat is, akiknek a javára elkönyvelte! De bennünket, egyben a cégbíróságot a Ctv. köti.)
Ha budapesti ügyvéd vagy, javaslom, tedd fel a sztorit az anomália lapra.
Ami az Ügyfeled illeti, nos, a teljeskörű tájékoztatását javaslom, a változás bejegyzés késedelme esetleges következményeire is figyelemmel. Úgy látom, a MÜK is teljességgel mellettünk áll, ami mostanság az e-cégeljárásban történik, legkevésbé sem minősíthető ügyvédi hibának!
hubert

HozzászólásSzerző: Consiglieri Dátum: 2009.02.16. 13:10

hubert!

köszi, már a "papirok folyamatba vannak téve, csak intézkedni kell", hogy klasszikusokat idézzek.. :D
csak első indulatomban vetettem "papírra" a fenti sorokat, nem tehetetlenségemben.
A remetének állást meg már régóta tervezem.. :P
Consiglieri

HozzászólásSzerző: Vicze Dátum: 2009.02.24. 11:28

Megosztanám az én esetemet a MÁK-kal kapcsolatban, hátha mással is történt, vagy történik hasonló eset, s segítségére lehetek. Február 09-én leigényelt utalványminta + illetékigazolási kérelem megküldése a MÁK-nak, ugyanezen napon ügyfél átutalta az illetéket, amelyet február 10. napján le is könyveltek, ez a MÁK honlapján is feltüntetésre került. Február 23-ig vártam az igazolást. Közben telefonálni próbáltam - természetesen sikertelenül, majd e-mailben kértem felvilágosítást, miért nem kapom az igazolást, de csak azt tanácsolták, hogy kérjek egy másik utalványmintát, ismét fizessem be az illetéket, a másikat pedig mint fel nem használt illetéket igényeljem vissza. Közben az idő múlt, az ügyfél várt. A tanácstól eltérően én megpróbáltam ismét elküldeni az illetékigazolási kérelem e-aktáját, és láss csodát, másnap megkaptam az illetékigazolást! Ez szerintebb egyszerűbb és gyorsabb, mintha újra kezdené az ember elölről az egész eljárást.
Vicze

HozzászólásSzerző: DALTAN-Oktató Dátum: 2009.02.24. 11:41

Újra elküldeni az illetékigazolás e-aktáját!

Ez nagyon ügyes megoldás volt! Gratulálunk! És köszönjük, hogy megosztotta a tapasztalatát!

Ehhez a megoldáshoz az mindenképpen szükséges, hogy az "utalványminta kérés - illetékigazolás küldés" folyamatában Ön előrelátóan lementette azt az e-aktát is, amit a többség egyszerűen továbbít. Normál működés esetén erre az illetékigazolás kérelem e-aktára soha többé nem volna szükség (ezért nem is tartottuk fontosnak a mentését/tárolását), de látva a MÁK háza táján előforduló anomáliákat ez igenis okos tanács.

Tehát érdemes 1 lépést beiktatni az e-akta küldése előtt/után:
E-akta - E-akta mentése másként - tallózás, hogy a megfelelő helyre mentsük - nevet adunk neki - Mentés gomb
DALTAN-Oktató

ElőzőKövetkező

Vissza: e-Cégeljárás