Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /data/9/2/926c5b62-5181-4061-91ec-ed512bec7182/daltan.hu/web/forum/common.php on line 106
forum.daltan.hu • Téma megtekintése - Újabb változás - a MÁK igazolások körül

Újabb változás - a MÁK igazolások körül

Re: Újabb változás - a MÁK igazolások körül

HozzászólásSzerző: nyanyafust Dátum: 2009.02.04. 18:42

Nekem sem jöttek meg a január 29-i utalásokról a visszaigazolások. Viszont rászántam a délelőttöt a telefonra és egyszer csak.... felvette a MÁK ügyfélszolgálat. Az egyébként igen kedves hölgy közölte, hogy csak várakozzak türelemmel, dolgoznak rajta ;) viszont addig is megnyugtatásképpen a MÁK által a honlapjukon közölt, 427 oldalas - istenien követhető és kezelhető :D - pdf dokumentumban megkereshetjük az átutalásunkat...
nyanyafust

HozzászólásSzerző: DALTAN-Oktató Dátum: 2009.02.04. 19:04

Köszönjük, hogy megosztotta ezt a ma délelőtti tapasztalatot!

Ami nekünk feltűnt, hogy ma délig még ott szerepelt a MÁK honlapján 2 letölthető dokumentum, miszerint WORD szövegszerkesztőben kitöltve, (a mi logikánk szerint) kinyomtatva, aláírva, visszaszkennelve és egy e-mailhez csatolva IS lehet kérni illeték és költségtérítés befizetési igazolást.
MA DÉLUTÁN ez a lehetőséget a MÁK eltüntette az oldaláról.

Ebben a dokumentumban fel kellett (volna) tüntetni a következő adatokat:
"Az illetékbefizetési igazoláskérelem tartalmazza:
* egyedi ügyazonosító számot
* a kedvezményezett nevét és számlaszámát (az illetékes cégbíróság Magyar Államkincstárnál vezetett illeték bevételi számla számát és tulajdonosának ne­vét)
* az illeték összegét"
Ez az idézet a MÁK oldaláról származik, ami ma délután szintén eltűnt.

Az Ön tapasztalatát ezzel egybevetve azt a következtetést vonjuk le, hogy rájöttek, embertelen munka lenne az e-mailhez csatolt nyomtatványok hibátlan feldolgozása.
Pedig azokat, akik január utolsó napjaiban fizettek, és Önhöz hasonlóan várnak az igazolásra, épp arra akartuk buzdítani, hogy a fent említett formában kérjék (újra) az igazolásokat.

Tehát várni kell, a MÁK birkózik ezzel a számára kicsit új feladattal. Ugyan az ígérték, hogy gyorsabb és olcsóbb lesz....

(az olcsóbbat kis számolgatással meg tudjuk cáfolni, a gyorsabbat meg ők maguk cáfolják éppen.... )
DALTAN-Oktató

HozzászólásSzerző: hubert Dátum: 2009.02.05. 09:45

Bravo t. MÁK! A január 26.-i befizetéseimre - kétszeri szabályos igazolás kérelemre - tegnap este megérkezetek az igazolások. Megnyitni nem tudtam őket, de a számok alapján azonosítottam és csatoltam a megfelelő e-aktához. Ma reggel elküldtem, azonban a Cégszolgálat visszadobta, mert a MÁK dokumentumot nem tudja kezelni a Cégbíróság. Most mi a teendő?
hubert

HozzászólásSzerző: nyanyafust Dátum: 2009.02.05. 10:57

Ez már tényleg vicc.... De nagyon rossz vicc!
Pedig hogy megörültem én is a várva várt visszaigazolásoknak! (Pedig az új formátumot valóban nem ismerte fel a gép.) De már kissé elbizonytalanodtam... Lehet, hogy inkább várok még pár napot a beadással, mire a cégbíróság és a MÁK elrendezik egymás közt a formátumbeli problémáikat. Így viszont nem is tudom, milyen határidővel vállaljunk el cégügyeket... Az ügyfeleknek elég nehéz megmagyarázni ezeket az "apró" technikai problémákat.... amiket igazán mi sem értünk.
Ha valakinek van valami információja erről a problémáról, illetve a megoldásáról, kérem ossza meg velünk!
nyanyafust

HozzászólásSzerző: dedit Dátum: 2009.02.05. 12:10

Tisztelt Válaszadók!

Tudnának segíteni abban, hogy mi van akkor, ha legutoljára 2009. január 29-én töltöttem le utalványmintákat (az utolsó utalásunk február 02-án történt), tehát akkor még nem e-szigno-val ment az igazoláskérés. Ennek ellenére semmilyen visszaigazolást nem kapunk a január 29-et megelőző befizetésekről. Ezeket is külön meg kell kérni? Hogyan? A magam részéről írtam egy "sima" e-mailt a MÁK megadott e-mail címére az ügyazonosítókkal, cégnevekkel, ill. az illetékes cégbíróság nevét is megadtam, de nem tudom kapunk-e így valamit.......... Szerintem ez tragikus. Ahelyett, hogy egyszerűsödne a rendszer minden eljárásra vonatkozólag, a munkaóráink jó részét nem tudjuk az "egyszerűsítések" okán érdemi munkára fordítani.

Előre is köszönöm válaszukat, üdvözlettel:
dr. Bódi Edit Eliza
Kósa Ügyvédi iroda
dedit

HozzászólásSzerző: hubert Dátum: 2009.02.05. 12:16

Hurrá! Szóval a MÁK igazolást meg lehet nyitni az e-szignóval. Tehát amikor a gép kéri, hogy melyik programot használja, az e-szignót kell kijelölni. Az igazolás már e-akta formátumban jelenik meg. Ezt kell elmenteni és az összeállított aktába tenni. Megkaptam a visszaigazolást, befogadta a rendszer. A segítséget a Cégszolgálatnál dolgozó jogász kollégától kaptam. Hurrá!
hubert

HozzászólásSzerző: Saugvinon Dátum: 2009.02.05. 19:43

Nekem is sikerült végre megkapnom a visszaigazolást a MÁK-tól. De mikor az illeték és a költségtérítés igazolást be akartam tenni az e aktába, a rendszer arra figyelmeztetett, hogy a bíróság által nem elfogadott formátumú, a bíróság ezért nem fogja tudni elolvasni és elutasítja a kérelmemet. Most mi a fenét csináljak? Higgyem el a figyelmeztetést, de akkor honnan szerzek olyan igazolást, amit a bírósági is el tud olvasni?! Vagy ne higgyem el és küldjem el így, de akkor elveszítek potom 18.000 Ft-ot, ha a bíróság tényleg nem tudja elolvasni?! Hinni vagy nem hinni..... ez itt a kérdés! :(
Saugvinon

HozzászólásSzerző: hubert Dátum: 2009.02.05. 19:51

Szavinyon, működik, amint már írtam. Amikor a gép kéri a program társítást, az e-szignót kell megadni. Ott már e-aktában jelenik meg az igazolás, amit mentés után lehet az e-aktába betenni. Nekem ma már sikerült. Sok sikert.
hubert

HozzászólásSzerző: Saugvinon Dátum: 2009.02.05. 19:56

hubert írta:Szavinyon, működik, amint már írtam. Amikor a gép kéri a program társítást, az e-szignót kell megadni. Ott már e-aktában jelenik meg az igazolás, amit mentés után lehet az e-aktába betenni. Nekem ma már sikerült. Sok sikert.

Szia Hubert!

Köszönöm a választ, de hát nekem nem kért társítást!! Semmit nem kért és meg is nyitotta nekem. Amikor el akartam küldeni, akkor figyelmeztetett, hogy nem jó. És el sem tudom képzelni, hogy hogy bírjam rá, hogy kérjen! Nem értem az egészet könyörgöm nem vagyok programozó, csak egy szerencsétlen mezei ügyvéd, aki szeretné a dolgát végezni.
Saugvinon

HozzászólásSzerző: Saugvinon Dátum: 2009.02.05. 19:58

Saugvinon írta:
hubert írta:Szavinyon, működik, amint már írtam. Amikor a gép kéri a program társítást, az e-szignót kell megadni. Ott már e-aktában jelenik meg az igazolás, amit mentés után lehet az e-aktába betenni. Nekem ma már sikerült. Sok sikert.

Szia Hubert!

Köszönöm a választ, de hát nekem nem kért társítást!! Semmit nem kért és meg is nyitotta nekem. Amikor el akartam küldeni, akkor figyelmeztetett, hogy nem jó. És el sem tudom képzelni, hogy hogy bírjam rá, hogy kérjen! Nem értem az egészet könyörgöm nem vagyok programozó, csak egy szerencsétlen mezei ügyvéd, aki szeretné a dolgát végezni.

Ja és most nézem az e szignó progiban nyitja meg nekem....
Saugvinon

ElőzőKövetkező

Vissza: e-Cégeljárás