Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /data/9/2/926c5b62-5181-4061-91ec-ed512bec7182/daltan.hu/web/forum/common.php on line 106
forum.daltan.hu • Téma megtekintése - Újabb változás - a MÁK igazolások körül

Újabb változás - a MÁK igazolások körül

Re: Újabb változás - a MÁK igazolások körül

HozzászólásSzerző: Consiglieri Dátum: 2009.02.24. 12:00

Vicze írta:Megosztanám az én esetemet a MÁK-kal kapcsolatban, hátha mással is történt, vagy történik hasonló eset, s segítségére lehetek. Február 09-én leigényelt utalványminta + illetékigazolási kérelem megküldése a MÁK-nak, ugyanezen napon ügyfél átutalta az illetéket, amelyet február 10. napján le is könyveltek, ez a MÁK honlapján is feltüntetésre került. Február 23-ig vártam az igazolást. Közben telefonálni próbáltam - természetesen sikertelenül, majd e-mailben kértem felvilágosítást, miért nem kapom az igazolást, de csak azt tanácsolták, hogy kérjek egy másik utalványmintát, ismét fizessem be az illetéket, a másikat pedig mint fel nem használt illetéket igényeljem vissza. Közben az idő múlt, az ügyfél várt. A tanácstól eltérően én megpróbáltam ismét elküldeni az illetékigazolási kérelem e-aktáját, és láss csodát, másnap megkaptam az illetékigazolást! Ez szerintebb egyszerűbb és gyorsabb, mintha újra kezdené az ember elölről az egész eljárást.

Nálam ugyanez volt a gond, ráadásul problémás, nagy megbízóval...feb 9-én kérelem beküldése, 10-én ügyfél utalt, mák honlapon pdf-ben megtaláltam, hogy könyvelték is aznap, igazolás sehol...3 telefon azóta, türelmet kértek, hogy most már aztán azonnal küldik...most beszéltem velük negyedszer...másik ügyben én is újra megküldtem tegnap a illetéigazolás e-aktáját mailben és láss csodát, fél 5 magasságában megérkezett a visszaigazolás...Tehát működik, ha újból megküldjük a lementett igazoláskérelem aktáját mailben az illetekigazolas@allamkincstar.gov.hu-ra.
Consiglieri

Re: Újabb változás - a MÁK igazolások körül

HozzászólásSzerző: Consiglieri Dátum: 2009.02.26. 16:27

Újabb tapasztalatatom van, amit szeretnék megosztani veletek!
Az elmúlt hsz-ban írtak alapján bekértem ismételten az illeték és költségigazolást, miután már 4-szer rátelefonáltam a MÁK-ra...csodák-cosdája, megérkezett mind a kettő, viszont maga az igazolás nem htm formátumban, hanem pdf-ben! :-) mind a kettőt csatoltam, a tértivevény szerint informatikailag szabályszerűen került benyújtásra..most várom a végzést.

Másik eset. hosszú lesz, előre szólok.
Jan 30 körüli időben (26-án talán) küldtünk ügyfélnek közzététel, illeték kérelmet a régi módon. Majd értesültünk ugye a változásokról febr eleén, visszaigazolás nem jött, ügyfél elutalta, mák még nem volt felkészült, tanácsukra új kérelem, megküldve ügyfélnek, fizesse be ismét, de nyugi, a régit majd visszaigényeljük, mert imígyen szóla a az szabály. Közben persze megérkezett a régi befizetéséről febr elején dossié formátumban az igazolás, mire "kicomagultuk", akkor láttuk, hogy ez még a régi kérelem azonosítója. Sebaj, ezt csatoljuk és majd az újat igényeljük vissza a mák honalpján található instrukciók alapján. „Cégbírósági számlára befizetett összeg visszaigénylése
(10032000-0101XXXX)
az illetékes cégbíróság igazolást ad ki a számlára érkezett fel nem használt (tévesen utalt) összegről, majd a cégbírósági igazolással az illetékes APEH RIG illeték főosztályát kell felkeresni" („A fel nem használt illetékről a cégbíróság a 25/2006. IM rendelet 9 § szerint papíralapú igazolást állít ki. Ezzel az igazolással az ügyfélnek a rendelet 3 § szerint az APEH Illetékhivatalához kell fordulnia.")

Papír alapú kérelem bíróságnak, hogy ugyan állítaná már ki ama bizonyos irm rendelet 9§ szerinti igazolást. Na és akkor amiért elkezdtem...bírónő válaszában tájékoztat, hogy nevezett igazolást nem áll módjában kiállítani, mert az illeték nem került befoglalásra, így nem állapítható meg, hogy az felhasználásra került-e ...

most küldünk új beadványt feltüntetve akkor, hogy a csatolt e-aktában ott vala a két befizetett költség, amely alapján a változásokat bejegyezte. Csatoltuk továbbá azon visszaigazolásokat, melyeket ugyanazon megbízó fizetett be de nem kerültek felhasználásra, ezért kérjük a visszaigényléshez szükséges igazolás kiállítását, hogy azokkal fordulhassunk az apeh-hez...aki majd még egyelőre nem tudom, mit fog kérni ahhoz, hogy visszautalhassa...

Találkozott már valaki hasonlóval?!
Consiglieri

Előző

Vissza: e-Cégeljárás